"Be Pretty, Be Smart, Take Action."

Ben jij model en ben jij in een conflict beland:

Zoals de doelstellingen al aangeven, hebben modellen met veel misstanden te maken in de modellenbranche. Sommige misstanden kunnen zelfs leiden tot psychische schade bij het model door misstanden zoals zedendelicten, oplichting, seksuele intimidatie, karakter moord, bedreiging, identiteitsfraude, verkrachting, aanranding, vernedering, mentaal en psychisch geweld, dwang, etc.

Om deze reden is er een hulplijn opgezet, zodat de modellen bij ons volledig in vertrouwen hun verhaal kunnen doen. Wij trachten het model zo goed mogelijk te ondersteunen in het gehele proces.

Wij ondersteunen jou op juridisch, praktisch of emotioneel gebied. Onze hulp is altijd gratis. Neem gerust contact op.

Bel nu onze Hotlijn welke jou direct zal ondersteunen:

0800-66335536 / (0800-MODELLEN)

Wij kunnen onze diensten alleen verrichten wanneer er gebeld wordt vanaf een telefoon met nummerherkenning, wanneer dit niet mogelijk is raden wij jou aan onze voicemail in te spreken met de benodigde informatie zodat wij jou zo spoedig mogelijk kunnen terug bellen. Het is altijd mogelijk dat 1 van onze medewerkers bezet is, wij raden jou dan aan om 112 of het telefoonnummer van ons samenwerkend partner Slachtofferhulp Nederland 0900-0101 te bellen.

THUIS SERVICE


Ben jij in een bedreigende situatie terecht gekomen en heb jij direct hulp nodig, zodat iemand jou ophaalt en thuis brengt, bel ons dan direct. Wij zullen direct voor jou aan de slag gaan om jou zo snel mogelijk in een veilige situatie te krijgen.

Wij begrijpen jou, neem gerust contact met ons op! Wanneer de dreigende situatie om seksueel intimidatie of misbruik gaat, roept dat veel verschillende emoties op. Jij voelt je als model misschien schuldig, schaamt je of durft er niet over te praten, waardoor de schade van de intimidatie/misbruik lange tijd kan voortbestaan. Gevoelens van woede en loyaliteit kunnen naast elkaar bestaan. Wacht niet te lang, schakel het liefst direct onze hulp in. Vaak ben je ook slachtoffer van geweld, vernedering en machtsmisbruik.

Roep direct hulp bij ons in, niemand heeft het recht om ongevraagd aan jou te zitten of jou te dwingen om naakt voor de camera te gaan staan. Ook als jij je gewoon niet helemaal veilig voelt door de situatie, BEL ONS! Jouw intuïtie (gevoel) nemen wij ook zeer serieus. Loop even naar de WC of een locatie dat je alleen bent en bel ons direct, wij zullen jou direct helpen.

SLACHTOFFERHULP NEDERLAND
Slachtofferhulp

Slachtofferhulp Nederland helpt slachtoffers van een misdrijf, verkeersongeluk of calamiteit de draad van het leven weer op te pakken. Zij biedt hen praktische, emotionele en juridische hulp vanuit 80 locaties in Nederland., dus hulp is altijd in de buurt. Ben je slachtoffer geworden van seksueel misbruik en/of geweld? Dan kan je contact opnemen met Slachtofferhulp Nederland. Wanneer je aangifte doet bij de politie stuurt de politie jouw gegevens door naar Slachtofferhulp Nederland en neemt een medewerker actief contact met je op. Ondersteuning van Slachtofferhulp is altijd gratis.

CENTRUM SEKSUEEL GEWELD
centrum seksueel geweld

Ben jij kortgeleden aangerand of verkracht? Heb jij hulp nodig of zit je met vragen? Het Centrum Seksueel Geweld kan je helpen en wij staan dag en nacht voor je klaar. We zijn 24/7 bereikbaar op het telefoonnummer 0800-0188
Als je dit nummer belt zorgen wij dat je bij een locatie dichtbij jou in de buurt terecht kunt. Het is belangrijk dat je je snel na de aanranding of verkrachting bij ons meldt, zodat wij jou zo goed mogelijk kunnen helpen. Alles wat je met ons bespreekt, is vertrouwelijk. Er zijn inmiddels 16 locaties in Nederland waardoor er een landelijke dekking is. Overal werkt een team van artsen, verpleegkundigen, politie, psychologen, maatschappelijk werkers en seksuologen samen om slachtoffers van aanranding en verkrachting in de eerste week na het seksueel geweld de benodigde specialistische zorg en onderzoek te geven. Bij voorkeur binnen zeven dagen omdat dit de kans op medische en psychische problemen aanzienlijk verkleint. Ook is er meer kans om een dader te vervolgen als er binnen een week sporenonderzoek wordt gedaan. Voor meer informatie zie www.centrumseksueelgeweld.nl